Türkiye'den 'Batılı YPG'liler' uyarısı

Başbakan Yıldırım'ın danışmanlarından Yunus Akbaba, Suriye'de YPG'yle savaşan her milletten gönüllülerin Türkiye tarafından 'terörist sayılacağını' söyledi. Akbaba'nın bu sözleri İngiliz basınında, 'NATO mütetfiki Türkiye İngiliz vatandaşlarına ateş açabilir' diye haber oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin Suriye'deki operasyonu nedeniyle YPG gerilimi devam ederken, Başbakan Binali Yıldırım'ın danışmanlarından Yunus Akbaba 'YPG'yle bütün gönüllülerin terörist sayılacağını' söyledi. Akbaba, "Bunlar terörist gruplar ve onların şemsiyesi altında savaşan herkes terörist olarak görülecektir" dedi. Middle East Eye sitesine konuşan akbaba, "Bu kişilerin geldiği ülkelerin, onların bu gruplara katılmasını engellemek yönünde bir sorumluluğu var. Eğer terör örgütleriyle savaşıyorlarsa, müttefik ülkelerin bile vatandaşı olsalar, Türk güçleri onlara karşı koyacaktır" diye konuştu.

Bu sözler Batı basınında yankı buldu. Zira yaklaşık 100 Amerikalı, Kanadalı, Alman, Fransız ve İsveçlinin YPG saflarında 'Uluslararası Özgürlük Taburu' adıyla IŞİD'e karşı savaştığı biliniyor. İngiliz gazetesi Daily Telegraph ilgili haberinde 'Kürtlerle savaşan İngilizler terörist sayılacak' ifadesini kullanıp, Akbaba'nın sözlerinin 'bir NATO üyesinin İngiliz vatandaşlarına ateş açma ihtimalini ortaya koyduğunu' yazdı.

Suriye'deki en az altı İngiliz gönüllüden biri olan 'Macer Gifford' takma isimli gönüllü savaşçıysa, Londra'nın 'bu tehditleri ciddiye almasını umduğunu' söyledi. Gifford, "Buradaki birçokları kendilerini Irak ve Afganistan'da kanıtlamış eski askerler. Diğerleriyse solcu ve hümanist. Kelime anlamıyla terörist değiliz. Eğer onlardan biri Türkiye tarafından öldürülürse çok büyük bir öfke oluşacaktır" dedi.