Putin: Suriye'de anlaşma yakın

Washington'la Moskova arasındaki Suriye görüşmeleri sürerken, Rusya Devlet Başkanı Putin'den bir açıklama geldi. Putin, 'yakın zamanda bir anlaşmanın dünyaya duyurulmasının ihtimaller dışı olmadığını' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD ve Rusya'nın Suriye konusunda farklılıkları olmasına rağmen anlaşmaya yakın olduğunu söyledi. Çin'deki G-20 zirvesinden önce konuşan Putin, Moskova'yla Washington arasındaki görüşmelerin çok zorlu geçtiğini fakat yolunda gittiğini söyledi.

Kremlin tarafından yayınlanan Bloomberg haber ajansı ile söyleşi metninde Putin, "Benim görüşüme göre doğru yolda kademeli olarak ilerliyoruz. Yakın zamanda bir anlaşmaya varmamızı ve bu anlaşmayı dünya kamuoyuna göstermemizi ihtimaller dışında tutmuyorum" dedi. Putin temkinli davranarak, 'şimdilik kesin bir şey söylemek için çok erken olduğunu' belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rus mevkidaşı Sergei Lavrov, geçtiğimiz hafta Suriye'de askeri işbirliği ve ülke genelinde düşmanlıkların sonlandırılması konusunda bir anlaşmaya varamamış ancak her iki taraftan ekiplerin Cenevre'de detayları sonuca ulaştırmaya çalışacaklarını söylemişti.