Suriye, Türkiye'yi BM'ye şikayet etti

Suriye, Birleşmiş Milletler'e ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne Türkiye'yi şikayet eden mektup gönderdi. Mektupta 'ABD, İngiltere, Fransa, Suudi Arabistan ve Katar'ın Suriye'deki terörist güçlere ek olarak Türkiye'ye de yardımda bulunduğu' iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleriyle başlattığı Fırat Kalkanı operasyonu için Suriye, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon'a ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne mektup göndererek şikayette bulundu.

Suriye resmi ajansı SANA'nın haberine göre, Suriye Dışişleri Bakanlığı pazartesi günü BM Genel Sekreteri'ne ve BM Güvenlik Konseyi'ne şikayet mektubu yolladı. Suriye'nin gönderdiği şikayet mektubunda "Türkiye'nin terörist gruplarla birlikte başlattığı hava saldırısı ve ağır silahlı saldırı Cerablus'un güneyindeki Cub el-Kusa ve el-Amarneh köylerini hedef almış, saldırılarda 35 sivil katledilmiştir" ifadeleri kullanıldı. Mektupta ayrıca 'Türkiye rejimine bağlı güçlerin Suriye topraklarında düzenlediği katliam ve ihlallerin kelimenin tam anlamıyla insanlığa karşı cinayet olduğu' belirtildi.

Suriye'nin gönderdiği şikayet mektuplarında Türkiye ordusunun IŞİD'e tek bir kurşun bile sıkmadığını, aksine IŞİD'lileri kendi güçlerine kattığı iddia edildi. Ayrıca Suriye, 'kendi toprakları içindeki herhangi bir terör faaliyetinin bitirilmesi için Suriye hükümetiyle işbirliği yapılması gerektiğini' belirtti.

TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE SAYGI ÇAĞRISI

Suriye tarafından gönderilen mektupta Suriye'nin uluslararası anlaşmalarca belirlenen toprak bütünlüğüne ve egemenliğine saygı duyulması çağrısında bulunuldu.