İtalya'dan insanlık rekoru

İtalya dün Akdeniz'de 6 bin 500 göçmeni kurtardı. Bir gün içinde kurtarılan insan sayısı bakımından bu sayı rekor niteliği taşıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Akdeniz, Afrikalı ve Ortadoğulu göçmenlerin Avrupa'ya açılan umut kapısıyken, pek çok göçmen Akdeniz'deki yolculuklarında boğularak can veriyor. İtalya, dün Akdeniz'in Libya kıyılarında göçmenlere yönelik kurtarma operasyonu gerçekleştirdi. Çoğu Afrikalı, 6 bin 500 göçmen kurtarıldı.

[afrikalı haber]

İtalya dün sabah saatlerinde başlattığı operasyonu gecenin geç saatlerine kadar sürdürdü. İtalyan sahil güvenliğinin Twitter hesabından, Akdeniz'in Libya kıyıları açıklarında 6 bin 500 göçmenin kurtarıldığını açıkladı. Bu sayı, bir gün içinde kurtarılan göçmen sayısı açısından rekor niteliği taşıyor. İtalyan sahil güvenlik yetkilileri, kurtarma operasyonlarının İtalya'nın Sicilya adasından başladığını ve gün içinde 40 farklı operasyon yapıldığını ifade etti.

afrikalı haber 2

İTALYA AVRUPA'YA AÇILAN KAPI

Son üç yıldır yaşanan göçmen krizinde İtalya Avrupa'ya açılan kapı haline geldi. Çoğunlukla denize Libya'dan açılan yaklaşık 400 bin göçmen başarılı bir şekilde İtalya'ya ulaşıp Avrupa ülkelerine sığınmacı olarak başvurdular.

AKDENİZ'DE 400 BİNDEN FAZLA KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Dün yapılan operasyonda en büyük kurtarma kurtarma rakamına ulaşılmasına rağmen Avrupa'ya sığınmak için yola çıkan pek çok göçmen Akdeniz'de hayatını kaybetti. Birleşmiş Milletler'in verilerine göre, 400 binden fazla kişi ülkelerindeki çatışmalardan ya da kıtlıktan dolayı Avrupa'ya kaçarken Akdeniz'de yaşamını yitirdi.

Geçtiğimiz yıl eylül ayında 3 yaşındaki Suriyeli Aylan Kurdi'nin cansız bedeni Bodrum'da bir sahile vurmuş ve fotoğraflar büyük yankı uyandırmıştı. Akdeniz aracılığıyla Avrupa'ya ulaşmaya çalışan mültecilerin umut yolculuklarının şartları uluslararası arenada çokça tartışılmıştı.

[afrikalı haber 3]

afrikalı haber 4