IŞİD'den kaçan mültecilerin kampında yangın

IŞİD'den kaçan Iraklıların yaşadığı Kerkük'teki mülteci kampında yangın çıktı. Ölü ya da yaralı olmadığı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak'ın Kerkük şehri yakınlarındaki Yahayava mülteci kampında bugün çıkan yakın sonrası 70'ten fazla çadırın yandığı bildirildi. Yangının çıkış sebebi henüz bilinmiyor.

Bugün Irak'ın Kerkük kenti yakınlarında yaklaşık 500 ailenin yaşadığı Yahayava mülteci kampında sebebi bilinmeyen bir yangın çıktı. Yetkililer ölü ya da yaralı kimsenin olmadığını belirtirken Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği zararın gecikme olmadan karşılanacağını ve kimsenin mağdur olmayacağını bildirdi.

Bağdat'taki Birleşmiş Milletler temsilcisi Caroline Gluck, "Irak Göç Bakanlığı kurumumuza acil çadır ve diğer temel ihtiyaçların karşılanması için başvurdu. Gecikme olmadan tüm ihtiyaçları karşılayacağız" açıklamasında bulundu.

3.5 MİLYON KİŞİ EVİNİ TERK ETTİ

Birleşmiş Milletler'in sunduğu verilere göre, Irak'ta devam eden IŞİD'le savaş süresince 3.5 milyon kişi evini terk etmek zorunda kaldı. Geçen hafta Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, IŞİD'li militanların Musul'dan çıkarılması için devam eden çatışmalar boyunca yüzbinlerce insanın daha evini terk etmek zorunda kalabileceğini açıklamıştı. Irak'ın Kerkük kenti yakınlarında bulunan Yahayava kampı evlerini terk etmek zorunda kalan Iraklı mültecilerin barındığı bir kamp.