Almanya'da 9 bin mülteci çocuk kayıp

Alman yetkililer ülkedeki kayıp mülteci çocuk sayısının yıl başından beri ikiye katlandığını açıkladı. Artışın sebebi hakkında somut bir delil yok.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alman Federal Polis Teşkilatı kayıp mülteci çocuk sayısının 2016 yılının başından beri ikiye katlandığını duyurdu. Buna göre, 1 Temmuz itibarıyla kayıp olan mülteci çocukların sayısı 8 bin 991. Kayıpların 1000'e yakınının 13 yaşının altında olduğu belirtildi.

'İSİMLERİ FARKLI ALGILANIYOR'

Deutsche Welle'nin haberine göre, Alman yetkililer kayıp mülteci çocuk sayısının niçin bu denli arttığı konusunda somut bir delilleri olmadığını belirtti. Gazeteye konuşan polis teşkilatından bir sözcü, çocukların bulundukları şehirlerden plansız bir şekilde ayrılmadığını, genellikle başka bir şehirdeki akrabalarını ziyaret etmek için gittiklerini savundu.

Sayının ikiye katlanmış olması konusunda bazı öngörülerin olduğunu ifade eden sözcü, mülteci çocukların genellikle birden çok kez sığınmacı olarak kayıt edildiklerini de söyledi. Sözcüye göre, bunun en büyük sebebi pasaportu ve resmi belgesi olmayan sığınmacıların çokça şehir değiştirmesi ve isimlerin Alman yetkililer tarafından farklı algılanması...

ÇOCUKLAR EN HASSAS GRUP

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) birkaç ay önce mülteci çocukların mülteciler arasındaki en hassas grup olduğunu ve onlarla özel olarak ilgilenilmesi gerektiğini açıklamıştı. Çocukların en hassas grup olmalarının en büyük sebebiyse, Avrupa'ya kaçmayı planlayan ailelerin ilk olarak onları göndermeleri... AGİT verilerine göre, mülteci çocuklar suç çeteleri tarafından da kullanılıyor.