ÖSO hedefini açıkladı: Birkaç gün içinde Menbiç’i alacağız

Suriye'nin Cerablus kentini ele geçiren TSK destekli Özgür Suriye Ordusu yeni hedefini açıkladı. ÖSO komutanı birkaç gün içinde Menbiç'i Demokratik Suriye Güçleri'nin elinden alacakların söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beşinci gününü geride bırakan ‘Fırat Kalkanı’ operasyonunda Türkiye ile birlikte hareket eden Özgür Suriye Ordusu bileşenlerinden Sultan Murat Tugayı'nın komutanı Albay Ahmed Osman, bir sonraki hedeflerinin YPG’nin IŞİD’den aldığı Menbiç olduğunu söyledi.

Reuters haber ajansına konuşan Osman, Menbiç'teki YPG'lilerin bölgeyi terk etmediğini, aksine mevzilerini güçlendirdiğini; bu yüzden de muhalif güçlerin Menbiç'e doğru ilerlediğini söyledi.

Osman, Türkiye'nin Fırat Nehri'nin doğusuna çekilmesini talep ettiği YPG hakkında ise, "Şu anda karşı karşıya gelmek gibi bir planımız yok, ama karşı karşıya gelmemiz gerekirse bunu yaparız" dedi.

Şu anda 1,200 ile 1,500 arasında olan savaşçı sayısının yapılacak operasyonlara göre artmasının gerekebileceğine dikkat çeken Osman, "Savaşın gelişimine bağlı olarak sayımızı artırmaya hazırız" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Türkiye ve ABD; YPG'ye, Fırat Nehri'nin doğusuna çekilmesi için çağrı yapmıştı. YPG de bölgeden çekildiğini iddia etmişti.

Menbiç'in kontrolü, yaklaşık 2.5 ay süren çatışmaların ardından geçtiğimiz haftalarda, IŞİD'den YPG öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri'ne geçmişti.

Etiketler IŞİD Menbiç DSG