Depremde ölen sahibinin tabutunu bırakmadı

Yaklaşık 300 kişinin hayatını kaybettiği depremden sonra ulusal yas ilan edilen İtalya'da, bir köpek sahibinin tabutunun başından ayrılmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya, 6.2 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden yaklaşık 300 kişi için yas tutuyor. Bugün bir spor salonunda düzenlenecek toplu cenaze için bir günlük ulusal yas ilan edilirken, sahibinin tabutunun başından ayrılmayan bir köpek yürek burktu.

İtalyan televizyonu Rai TG3'ün yayınladığı görüntülerde, Cocker Spaniel cinsi sadık köpek uzun süre tabutunbaşından ayrılmazken görüntülendi. İtalyan basını, köpeğin sahibinin kimliğinin bilinmediğini, sadece depremin en ağır hasarı verdiği yerlerden Accumoli'de hayatını kaybettiğinin bilindiğini yazdı. Uzmanlar, Accumoli'de zeminin depremden sonra 20 santimetre kaydığını söylüyor.

BİR GÜNLÜK ULUSAL YAS

tabutlar

Depremden en çok etkilenen Ascoli Piceno bölgesindeki bir spor salonunda düzenlenecek devlet törenine Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella da katılacak. İtalyan hükümeti, depremzedelere yardım ve bölgenin yeniden kalkınması için 50 milyon euroluk (yaklaşık 170 milyon TL) bir fon ayrıldığını açıklamıştı. Depremde şu ana dek hayatını kaybedenlerin sayısı en az 284 olarak açıklandı.

Etiketler deprem italya köpek