Şam: IŞİD'le asıl savaş alanı Suriye değil, Türkiye

Suriye'nin, Cerablus operasyonuna tepkisi sürüyor. Ülkenin BM Daimi Temsilcisi: "IŞİD önce Türkiye içinde yenilgiye uğratılmalı."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, IŞİD'in yenilgiye uğratılması için öncelikli savaş alanının Suriye değil, Türkiye olduğunu savundu. Caferi, "IŞİD'i önce Türkiye'de yenilgiye uğratmadan Suriye'de yenilgiye uğratmak imkânsız" dedi.

Rus sitesi Sputnik'le söyleşi yapan Caferi, Türkiye'nin IŞİD ve YPG'ye karşı Cerablus operasyonunu 'Suriye'nin egemenliğine yönelik çirkin bir ihlal' diye niteleyen Caferi, şu ifadeleri kullandı: "IŞİD'i önce Türkiye'de yenilgiye uğratmadan Suriye'de yenilgiye uğratmak imkânsız. Türkiye IŞİD'in kurulmasına ve içine silahlar gömülü binlerce araç tedarik ederek örgütün gelişmesine bizzat kendisi izin verdikten sonra IŞİD'le Cerablus'ta savaştığını nasıl söyleyebilir ki? Türkiye örgüte, Ukrayna, Hırvatistan, Bulgaristan ve diğer ülkelerden silah satın alması için Körfez devletlerinden fon da tedarik etti."

Caferi, Suriye yönetiminin, 'ülkede terörle savaşmak isteyenlerin kendileriyle koordinasyon halinde davranması gerektiği' yönündeki açıklamasını da yineledi.