IŞİD Kürtleri çocuklara infaz ettirdi

IŞİD, Suriye'den yeni bir infaz videosu yayınladı. Görüntülerde beş çocuk, Kürt oldukları belirtilen beş kişiyi tabancayla öldürürken görülüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - IŞİD'in çocuk savaşçıları Gaziantep'teki intihar saldırısının ardından yeniden gündeme gelirken, örgüt şimdi de çocuk infazcıların görüldüğü bir video yayımladı. Dünyayı şoke eden görüntülerin, IŞİD'in Suriye'deki kalesi Rakka'da çekildiği belirtiliyor.

'KÜRTLERE CEZA'

Cihat yanlısı örgütlerin internetteki faaliyetlerini izleyen SITE Intelligence Group'un verdiği bilgiye göre, videoda, 'asker' giyimli beş çocuk ve IŞİD'in rehinelerine giydirdiği turuncu tulumlarıyla diz çökmüş beş erkek görülüyor. Videodaki ses, öldürülen kişilerin Kürt olduğunu ve Kürtlerin son dönemde örgüte karşı elde ettiği kazanımlardan dolayı cezalandırıldığını anlatıyor. Ancak infaz edilen kişilerin kimlikleri, nerede rehin alındıkları veya ne zaman öldürüldükleri belirtilmiyor.

10 YAŞINDAN KÜÇÜK

Videodaki çocukların bazılarıysa 10 yaşından küçük görünüyor. Çocukların, İngiliz, Mısırlı, Kürt, Tunuslu ve Özbek olduğu belirtiliyor. IŞİD daha önce de, Rakka'daki 'çocuk ordusu'na ait olduğu belirtilen görüntüleri yayımlamıştı. 2015 tarihli bir BM raporuna göre örgüt giderek daha fazla çocuğu intihar bombacısı ve savaşçı olarak kullanıyor.

Etiketler Suriye IŞİD Rakka