Fransa'da sosyal medya kullanıcılarına burkini tehdidi

Fransa'da burkini yasağının yankıları sürmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde plajda bir kadına silahlı polislerin müdahale etmesinin ardından olayın fotoğrafları sosyal medyada çokça paylaşılmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçtiğimiz Salı günü, Nice'te plajda oturan bir kadına silahlı polisler müdahale etmişti. Görgü tanıklarının ifadesine göre polisler kadına plajda 'Fransa'nın prensiplerine ve laikliğe aykırı bir şekilde' oturduğu gerekçesiyle ceza yazmışlardı. Olayın görüntüleri sosyal medyada çokça paylaşılmış ve tepki toplamıştı.

CEZAİ İŞLEM BAŞLATILACAK

Independent'ın haberine göre, tüm vücudu kapatan plaj kıyafetlerinin giyilmesinin yasaklandığı Alpes-Cote d'Azur bölgesinin başkanı sağ görüşlü Christian Estrosi polis memurlarını savundu. Polislerin görevlerini yaptığını ifade eden Estrosi, 'sosyal medyada görüntüleri paylaşıp memurlara tehditler yağdıran kişiler hakkında şikayet dosyalarının oluşturulduğunu ve bu kişilere cezai işlemlerin başlatılacağını' ifade etti.

'YAFTALAMALAR KORKUTUYOR'

Fransa'daki Müslüman İnanç Konseyi temsilcileri İçişleri Bakanlığı'na acil toplantı talebinde bulundu. Konsey, Fransa'da Müslümanlara yapılan yaftalamaların korku yarattığını ve bu korkunun gün geçtikçe arttığını açıkladı.