Enkaz altından 17 saat sonra kurtarıldı

İtalya'da 6.2 şiddetindeki depremde en az 247 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 150 kişi ise kayıp. Dün akşam saatlerinde 17 saat sonra enkaz altından çıkarılan bir kız endişeli halka umut oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya'da dün meydana gelen 6.2 büyüklündeki depremin ardından arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Dün akşam saatlerinde 10 yaşındaki bir kız 17 saatin ardından enkaz altından sağ kurtarıldı.

[italya]İtalya'nın orta bölgesinde bulunan Perugia kentinin güneyinde dün sabaha karşı meydana gelen depremde bir kasaba neredeyse haritadan silinmişti. Şu ana kadar en az 247 kişinin öldüğü ve yüzlerce insanın hala kayıp olduğu depremde, enkaz altından 17 saat sonra çıkarılan küçük bir kız umutları zayıflayan ailelere umut oldu.

Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği sırada enkaz altından sesler duyan ekipler hemen harekete geçti. Enkaz altında kalan kişiyle iletişim kurduktan sonra kız çocuğunun başarılı bir şekilde kurtarılması yakınları hâlâ enkaz altında olan halka umut verdi.

Ölü sayısının artmaya devam ettiği ve 150'ye yakın kişinin kayıp olduğu deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

HDP BAŞSAĞLIĞI DİLEKLERİNİ İLETTİ

HDP'den bugün yapılan açıklamada şöyle denildi: "Eş Genel Başkanlarımız Sayın Figen Yüksekdağ ve Sayın Selahattin Demirtaş, İtalya'da meydana gelen deprem nedeniyle, İtalya Büyükelçisi Sayın Luigi Mattiolo'ya üzüntülerini ve İtalya halkı ve hükümetine başsağlığı dileklerini ifade eden bir mektup iletmişlerdir."

italya2

italya3

Etiketler deprem italya