ÖSO Cerablus'a girdi

Türkiye'nin aktif desteğiyle Cerablus'a giren ÖSO'nun, ana birliklerinin kente girişine uygun şartlar var mı diye gözlem yaptığı belirtildi. Operasyonda 1 ÖSO mensubunun öldüğü, TSK'nın ise kaybının olmadığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye destekli muhalifler Suriye'nin Cerablus ilçesindeki operasyona devam ederken, IŞİD kent merkezinden çekildi. Türk askeri  kaynakları Cerablus'un merkezine 50-60 kişilik ÖSO keşif grubunun girdiğini ve şu an itibariyle Cerablus güney ve batısında konuşlanmış olan ana birliklerinin içeriye girişine uygun şartlar var mı diye araştırma ve gözlem yaptıklarını belirtti.

Operasyona katılan Faykal el Şam örgütünden bir muhalif komutan, IŞİD militanlarının Cerablus çevresindeki bazı köylerden güneydeki el Bab kasabasına çekildiğini söyledi. Reuters'a konuşan komutan, bazı IŞİD üyelerinin teslim olduğunu söyledi. El Bab, bölgede IŞİD'in kontrolünde bulunan son yerleşim birimlerinden biri.

Bir diğer komutansa, Cerablus'un yüzde 50'sinin IŞİD'den alındığını söyledi.

Ajanslar, saat 19.30 itibariyle Cerablus merkezinin tamamen ÖSO'nun kontrolüne geçtiğini duyurdu. Kenti terk eden IŞİD militanlarıyla Cerablus'un doğusundaki Menbiç yolunda zaman zaman çatışmalar çıkarken, 1 ÖSO askerinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

Cerablus'a girdiklerinde boş sokaklarla karşılaşan ÖSO üyeleri, IŞİD militanlarının ilçeyi terk ederken patlayıcı tuzaklamış olabileceği ihtimaline karşı evleri ve stratejik yerleri tek tek kontrol ediyor.