Dünyanın en kötü hayvanat bahçesi kapatıldı

"Dünyanın en kötü hayvanat bahçesi" kapatıldı. Four Paws isimli kuruluşun çabalarıyla hayvanlar başka barınaklara nakledildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Filistin'in Gazze Şeridi'nde bulunan Han Yunus Hayvanat Bahçesi kapatıldı. İsrail saldırıları ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle, hayvanat bahçesinde onlarca hayvan ölmüştü.

Reuters'ın haberine göre, hayvanat bahçesinde kalan son 15 hayvan Four Paws adlı uluslararası yardım kuruluşunun girişimiyle başka ülkelere gönderildi. Four Paws, daha öncede hayvanat bahçesine yiyecek ve tıbbi malzeme yardımı yapıyordu.

Hayvanlar İsrail ve Ürdün'deki barınaklara gönderilirken, 8 yaşındaki Laziz isimli kaplan Güney Afrika'daki Lionsrock barınağına yollanacak.

Four Paws Gazze sorumlusu ve veteriner Amir Khalil, "Burada edindiğimiz tecrübeleri, gelecekte Gazze'deki hayvanlara yardım etmek için kullanmayı istiyoruz" dedi.

9 yıldır burada çalıştığını söyleyen hayvanat bahçesinin sahibi Mohammad Oweida, bu sürede hayvanlara insanlardan daha fazla bağlandığını belirtti. Oweida, "Daha iyi yaşayabilmeleri için, bugün onlardan ayrılmak zorundayım. Canımdan bir parçayı bırakıyormuşum gibi hissediyorum" şeklinde konuştu.

Sağlık kontrolünden geçirilen hayvanlar kafeslere yüklenerek, yeni adreslerine gönderildi ve "Dünyanın en kötü hayvanat bahçesi" artık tarih oldu.