Burkini satışları yüzde 200 arttı

Fransa'daki burkini yasaklarının ardından burkini satışları arttı. Üreticiler burkininin baskı aracı değil özgürlük ifadesi olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'nın birçok kentinde sahillerde burkini giyilmesi yasaklanmıştı. Yasakların ardından burkini üreticileri satışlarının yüzde 200 arttığını belirtti.

Burka ve bikininin kombine edilmesiyle oluşan burkini vücudun sadece yüz, el ve ayak kısımlarını açıkta bırakıyor. Fransa plajlarında burkini, 'güvenlik endişesi' ve hijyen problemleri sebebiyle yasaklanmıştı. Ayrıca Fransa burkininin yasalardaki laiklik vurgusuna aykırı olduğunu savunmuştu.

BBC'ye konuşan Avustralyalı burkini üreticisi Aheda Zanetti, yasakların ardından burkini satışlarının arttığını söylerken, burkininin baskıdan ziyade sağlıklı yaşam ve özgürlüğü temsil ettiğini belirtti.

'ERKEKLER NE GİYECEĞİMİZE KARIŞAMAZ'

Kendisini Avustralyalı bir Müslüman olarak tanımladığını ifade eden Zanetti, kızlarının her zaman kendi tercihlerini yapmalarını desteklediği ve bikini ya da burkini giymelerinin sorun olmadığını söyledi. Zanetti, "Dünya üzerindeki hiçbir erkek kadınların ne giyeceğine ya da ne giymeyeceğine karışamaz" şeklinde konuştu.

Etiketler Fransa yasak burkini