Boko Haram'a ağır darbe

Nijerya Hava Kuvvetleri'nin gerçekleştirdiği hava saldırısında Boko Haram'a ağır darbe vuruldu. Saldırıda üst düzey yöneticilerin öldürüldüğü örgütün lideri Shekau'nun ise ağır yaralandığı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2015'te IŞİD'e bağlılık yemini eden radikal örgüt Boko Haram'ın lideri Abubakar Shekau’nun bugün Nijerya Hava Kuvvetleri'nin hava saldırısında ölümcül yara aldığı açıklandı. Örgütün diğer üst düzey yöneticileri ise öldürüldüğü bildirildi.

Nijerya gazetelerinin Nijerya Hava Kuvvetleri kaynaklarından aktardığına göre, hava saldırısının Cuma günü Boko Haram’ın elinde tuttuğu Nijerya’nın kuzey doğusundaki Sambisa ormanındaki Taye köyüne gerçekleştirildiğini yazdı.

Boko Haram lideri Abubakar Sheaku’nun daha önce de bir kaç kez öldürüldüğü açıklanmış ancak daha sonra Boko Haram lideri video mesajında görüntülenmişti.

Boko Haram, Nijerya’nın kuzeyinde şeriat yasalarını hakim kılmak için 2009 yılından beri yürüttüğü savaşta 20 bine yakın kişiyi öldürdü, 2,5 milyon kişinin de evlerinden olmasına neden oldu. Örgüt ayrıca 2015 yılında IŞİD'e bağlılık yemini etmişti. (STOCKHOLM/DHA)

Etiketler nijerya boko haram