IŞİD zihinsel engelli çocukları canlı bomba olarak kullanıyor

Gaziantep katliamı sonrası IŞİD'in çocuk canlı bombaları tartışılıyor. BM raporuna göre, örgüt zihinsel engelli çocukları canlı bomba olarak kullanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - IŞİD'in Gaziantep katliamını 12-14 yaşlarında bir çocuk canlı bombayı kullanarak gerçekleştirdiğinin açıklanması üzerine, gözler bir kez daha örgütün yöntemlerine çevrildi. Son olarak Kerkük'te de, örgütün canlı bomba olarak kullanmayı planladığı bir çocuk, üzerinde Messi forması ve belinde patlayıcı kemeriyle yakalandı...

BM RAPORUNDA BELGELENDİ

Birleşmiş Milletler'in geçen yıl yayımladığı bir raporda, IŞİD'in çocuk canlı bombalarına dair bazı ayrıntılar yer almıştı. Raporda, IŞİD'in zihinsel engelli çocukları intihar saldırılarında kullandığı belirtilmişti.  18 uzmandan oluşan BM Çocuk Hakları Komitesi'nin Şubat 2015 tarihli raporunda, örgütün zihinsel engelli çocukları canlı kalkan olarak da kullandığı belirtilmişti.

'NE YAPTIKLARININ FARKINDA BİLE DEĞİLLER'

Komitenin sözcüsü Renate Winter o dönem Reuters haber ajansına, "Çocukların, özellikle de zihinsel engelli olanların intihar bombacısı olarak kullanıldığına dair duyumlar aldık. Bu çocuklar büyük ihtimalle ne yaptıklarının farkında bile değil" demişti.