Donald Trump'a anket 'ayarı': Göçmen politikalarını gözden geçirecek

ABD'de Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump göçmen politikalarını değiştiriyor. Yeni kampanya şefi, Trump'ın yasadışı göçmenleri sınırdışı etme vaatlerinin gözden geçirileceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin tartışmalı başkan adayı Donald Trump, anketlerde Demokrat rakibi Hillary Clinton'ı bir türlü yakalayamaması üzerine en tepki çeken önerisinden geri adım atıyor. Trump'ın, göçmenlere yönelik sertlik yanlısı politikalarını gözden geçireceği açıklandı. Cumhuriyetçi aday, yasadışı göçmenleri sınırdışı etmeyi kampanyasının merkezine oturtmuştu.

11 MİLYON SINIRDIŞI VAADİNDEN ÇARK ETTİ

Trump'ın kampanyasının yeni yöneticisi Kellyanne Conway, Cumhuriyetçi adayın ülkeye yasa dışı yollardan gelen 11 milyon göçmeni sınır dışı etme vaadinin gözden geçirileceğini açıkladı. Conway CNN'le söyleşisinde, Trump'ın yasadışı göçmenlere karşı 'adil ve insani' politikalar uygulayacağını savundu.

ÜLKE MÜSLÜMANLARA KAPATILACAK

Trump bugünde dek, başkan seçildiği takdirde yasa dışı göçmenlerin toplu olarak sınırdışı edileceğini ve ABD-Meksika sınırına duvar inşa edileceğini söylüyordu. Trump'ın en tepki çeken açıklamalarıysa Müslüman göçmenler hakkındaydı; Cumhuriyetçi aday, başkan seçilirse tüm Müslümanların ülkeye girişinin geçici bir süreliğine yasaklanacağını söylemişti. Yoğun eleştirilerin ardından geri adım atan Cumhuriyetçi aday, 'terörizmle ilişkisi olduğu düşünülen ülkelerden gelen Müslümanların ülkeye girişinin yasaklanacağını' belirtmişti.

ANKETLERDE RAKİBİNİN GERİSİNDE

Trump'ın son anketlerde rakibi Clinton'ın sürekli olarak gerisinde kalması sonucu söylemlerini yumuşattığı düşünülüyor. Kampanya süresince Trump'ın kampanya şefleriyle de yüzü gülmemişti. İlk şefini kovmasının ardından iki ay görev yapan ikinci kampanya şefi de geçen hafta Trump'a istifasını sunmuştu. Trump şu sıralar üçüncü kampanya şefiyle başkanlık kampanyasını yürütüyor.

ABD'de başkanlık seçimleri 8 Kasım'da gerçekleşecek.