Avusturya'yla gerilim artıyor: Türkiye büyükelçisini çekti

Viyana-Ankara hattındaki gerilim diplomatik kriz getirdi. Türkiye Viyana büyükelçisini çekti. Dışişleri Bakanı 'Avusturya İslam düşmanlığının merkezi haline geldi' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avusturya ve Türkiye arasındaki diplomatik gerilimin tırmanmasının ardından Türkiye, Viyana Büyükelçisi'ni 'istişarelerde bulunmak üzere' Ankara'ya çağırma kararı aldı.

BBC Türkçe'nin haberine göre Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kararı açıklarken "Avusturya, Avrupa'daki İslam düşmanlığının merkezi haline geldi" dedi.

NE OLMUŞTU?

Geçen hafta Viyana Havalimanı'nda Kronen Zeitung gazetesinin "Türkiye'de 15 yaşın altındaki çocuklarla cinsel ilişkiye izin verildiğini biliyor musunuz?" yazılı bir haber başlığı ışıklı panoda gösterilmiş, Türkiye'nin tepkisi üzerine Avusturya Dışişleri Bakanlığı, basın özgürlüğüne vurgu yapmıştı.

Bu hafta sonu Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, Türkiye'yle Avrupa Birliği (AB) üyelik sürecinin ilerletilmemesi gerektiğini ifade etmişti.

Avusturya Savunma Bakanı Hans-Peter Doskozil ise Türkiye'deki yönetimi 'diktatörlük' olarak tanımlamış ve "Böyle bir ülkenin AB'de yeri olamaz" demişti.

Etiketler Türkiye Avusturya