Putin, Erdoğan'a telgraf gönderdi

Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziyelerini iletti. Putin "Teröre karşı işbirliğine hazırız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Gaziantep'teki bombalı saldırının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye dileklerini iletti.

Sputnik'te yer alan habere göre Kremlin'den konuya ilişkin bir açıklama yapıldı. Erdoğan’a bir telgraf gönderen Putin"Gaziantep’te bir düğünün hedef alınmış olması, terörizmin, ahlakın temel kurallarını tanımadığını bir kez daha gösterdi" denildi.

'İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ'

"Gaziantep’te yaşananlar, uluslararası toplumun terörle mücadelede güçlerini gerçek anlamda birleştirmesi gerektiğini bir kez daha hatırlattı" diyen belirten Putin, 'Türk partnerlerle' terörle mücadelede işbirliğini her yönden genişletmeye hazır olduklarını vurguladı.

Açıklamaya göre Putin, Gaziantep’teki saldırıda ölenlerin aile ve yakınlarına başsağlığı dileklerini iletirken, yaralananlar için de bir an önce iyileşmelerini diledi.

HOLLANDE DA KINADI

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da, saldırıyı kınayarak Türkiye'ye taziyede bulundu. Elysee Sarayı'ndan, "Cumhurbaşkanı, dün akşam Gaziantep'te meydana gelen aşağılık terör saldırısını şiddetle kınıyor. Türk yetkililere ve halkına başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz. Fransa bu mücadele Türkiye'ye destekleri yineliyor. Fransa terörle mücadele eden her kesimin yanındadır" mesajı yayınlandı.