İsveç'ten Türkiye açıklaması

Attığı tweet'le Ankara'yı kızdıran İsveç Dışişleri Bakanı Wallström'den yeni açıklama geldi. Wallström, 15 Temmuz sonrasını değerlendirdi

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'de 15 yaşının altındaki çocuklarla cinsel ilişkin normal kabul edildiğini öne süren İsveç Dışişleri Bakanı Wallström'den yeni açıklamalar geldi.

İsveçli bakanın geçen hafta attığı tweete Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yine Twitter üzerinden tepki göstermişti.

İsveç’te yayınlanan Dagens Nyheter gazetesine konuşan Wallström hala attığı tweet'te mesajları savunduğunu söyledi. Attığı tweet'in Türkiye'de Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararla ilgili olduğunu söyleyen bakan eğer hiçbir şey yapılmazsa suçluların cezasız kalacağını öne sürdü.

'TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ'

Wallström, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkinse şunları söyledi.

"Üç gün sonra AB Türkiye’deki darbe girişimini lanetledi. İsveç 16 Temmuz’da, yani darbeden bir gün sonra Türkiye'deki demokratik kurumlara olan desteğini açıkladı. Ancak bu girişime karşı verilecek cevabın uluslararası anlaşmalar ve yasalara uygun olması gerektiğine de işaret ettik. Bence Türkiye ile diyaloğun ve işbirliğinin sürdürülüp güçlendirilmesi çok önem taşıyor. Türkiye onların yanında olduğumuzu hissetmeli." (STOCKHOLM/DHA)