IŞİD'in çocuk canlı bombaları

Erdoğan bugün Gaziantep patlamasını 12-14 yaşlarında bir canlı bombanın gerçekleştirdiğini söyledi. Örgüt daha önce de çocukları canlı bomba olarak kullanmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dün gece Gaziantep'te bir düğünde gerçekleşen ve 50'den fazla kişinin hayatını kaybettiği patlamanın yankıları sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12-14 yaşında bir çocuğun canlı bomba olarak kullanıldığını ifade etti.

Ancak çocuk canlı bombalar yeni değil. IŞİD'in daha önce de saldırılarında çocukları canlı bomba olarak kullandığı biliniyor. 2015 yılında IŞİD, Ömer Hadid el-Muhammedi kod adlı 14 yaşındaki bir çocuğu Suriye'nin kuzeyinde ölüme göndermişti. El-Muhammedi patlayıcılarla dolu bir kamyonu Haseke'deki sınır noktasında patlatmış ve 50 Kürt militanın ölümüne sebep vermişti. Örgüt patlamanın ardından yaptığı açıklamada El Muhammedi'nin 'şehitliğini kutlamış' ve "hilafetin aslanı 50 kâfiri öldürdü. Allah onu şehadet seviyesine yükseltsin" açıklaması yapmıştı.

EL-MUHAMMEDİ TEK DEĞİL

Üstelik El-Muhammedi'nin gerçekleştirdiği saldırı çocuklar tarafından yapılan tek saldırı değil. 2015 yılında İngiltere vatandaşı 17 yaşındaki Talha Asmal, Irak'taki bir petrol rafinerisi yakınlarında patlayıcı yüklü kamyonu patlatmıştı.

IŞİD, eylemlerinde kullandığı çocuk canlı bombalara örgütün sosyal medya mecralarında geniş yer veriyor. Suriye'nin Hama kentinde gerçekleştirdiği saldırıdan sonra ölen 14 yaşındaki Enes el-Şam'ın fotoğrafları günlerce örgütün sosyal medya hesaplarında yayınlanmıştı.