Babası Ümran'ın nasıl yaralandığını anlattı

Halep'teki şiddetin sembolü haline gelen Ümran'ın babası konuştu. Ebu Ali, küçük çocuğun bombardıman sırasında nasıl yaralandığını Telegraph gazetesine anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halep'teki bombardımanda yaralandıktan sonra ambulansta çekilen görüntüleriyle Suriye'deki iç savaşın sembollerinden biri haline gelen Ümran Dakneş'in babası ilk kez konuştu. Baba 'Ebu Ali', oğlunun nasıl yaralandığını İngiliz gazetesi Daily Telegraph'a anlattı.

SICAKTAN AYAKKABILARINI ÇIKARMIŞTI

Buna göre, Ümran ve ailesi Katerji mahallesinde bulunan evlerinde sakin bir gece geçiriyordu. Hava çok sıcaktı. Ümran ayakkabılarını çıkarmış, babasıyla birlikte salonda koltukta oturuyordu. İki kız kardeşi ve ağabeyi evin giriş katındaydı. Henüz sakin bir geceydi. Ve birden, evin üzerine bomba düştü.

KOLTUK İKİYE AYRILDI

Ümran'ın oturduğu koltuk, bombardımanın etkisiyle ikiye bölündü, küçük çocuk ortadaki yarığa düştü. Babası, önce kendisini molozların arasından kurtardı, hemen sonra da Ümran'a ulaşabildi. Ardından da Ümran'ın ağabeyine... O sırada yardım görevlileri enkaza ulaşmıştı. Acılı baba çocukları ambulansa götürmeleri için yardım görevlilerine teslim etti; ağabeye Ümran'ı da kast ederek, "Kendine ve kardeşine iyi bak" dedi...

ADINI SAKLIYOR

Oğullarının Suriye'deki şiddetin sembolü haline gelmesi sonrası kendilerinden intikam alınmasından korktuğu için gerçek adını saklayan 'Ebu Ali', o dakikaların kendisine çok uzun geldiğini söylüyor. "Çocuklarınızın gözünüzün önünde düşmesi çok acı verici" diyor.

BEŞ DEĞİL, ÜÇ YAŞINDA

Ebu Ali, tüm dünyanın yanlış bildiği bir bilgiyi de düzeltti; Ümran'ın doktorların söylediği gibi beş değil, üç yaşında olduğunu açıkladı. Ümran ve dört kardeşi şimdi iyileşme sürecinde. Komşuları olan ev dümdüz olmuş durumda, kendi evlerin de ağır hasar var. Aile, Halep'te geçici bir evde kalıyor.

'UNUTACAKLAR, ÜMRAN DA ÖLECEK'

Telegraph'a konuşan Halepli İngilizce öğretmeni Abdülkafe el Hamdo ise Batı'ya tepki gösterdi. Hamdo, "Bence birkaç hafta sonra herkes Ümran'ı ve Halep'i unutacak. Bugün konuşuyorlar, ağlıyorlar, onun için üzülüyor ve ona daha iyi bir gelecek diliyorlar. Sonra unutacaklar. Belki Ümran öldürülecek ve onu kimse hatırlamayacak" dedi.

RUSYA: PROPAGANDA

Halep'in muhaliflerin elindeki Katerji mahallesine düzenlenen hava saldırısını Rus jetlerinin düzenlediğine dair iddia Moskova tarafından yalanlanmıştı. Rusya, Batı'yı Ümran'ın fotoğrafını suistimal ederek 'klişeleşen Rus karşıtı propagandaya başvurmakla' suçlamıştı.