Trump'ın kampanyası ikinci kez çöktü

ABD'de Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump'ın kampanya şefliğini yapan Paul Manafort görevinden istifa etti. Manafort, haziran ayında göreve getirilmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Müslüman karşıtı açıklamalarıyla tepki çeken Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump'a kampanya şefi dayanmıyor. Trump'ın iki ay önce göreve başlayan ikinci kampanya şefi istifa etti.

ABD başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı olarak yarışan Trump, haziran ayında kampanya şefi olan Corey Lewandowski'yi görevinden almıştı. Lewandowski'nin yerine geçen Paul Manafort bugün kampanya şefliği görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Donald Trump basına sunduğu açıklamada kampanya şefi Manafort'un istifasını sunduğunu ve kendisinin de istifayı kabul ettiğini belirtti. Trump ayrıca kampanyasına sağladığı katkı ve gösterdiği çaba için Manafort'a minnettar olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Paul Manafort'un Ukrayna'nın Rus yanlısı eski cumhurbaşkanı Victor Yanukoviç ile geçmişte siyasi işbirliği yaptığı ortaya çıkmış, Manafort eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Manafort'un istifa nedeni ise belirsizliğini koruyor.