Peskov'un kızı tatilde: Merhaba Türkiye

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov’un kızı Liza Peskova, Türkiye tatilinden bir fotoğraf paylaşarak, “Merhaba Türkiye, sizi çok özledik!” mesajı yazdı. Peskova, babası ve dedesi gibi Türkoloji okuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov’un kızı Liza Peskova, tatil için geldiği Türkiye ile ilgili Türkçe olarak “Merhaba Türkiye, sizi çok özledik!” ifadelerini kullandı. Instagram hesabından Türkiye tatili sırasında çektirdiği fotoğrafını paylaşan Peskova, Rusça olarak “Merhaba Türkiye! Seni özledik! Türkiye'nin kapıları Ruslara açık, burada çok fazla Rusya vatandaşı var ve bizi seviyorlar” mesajı verdi.

Peskova, nisanda da Instagram hesabından paylaştığı mesajında uluslararası kamuoyunun Türkiye’deki terör saldırıları karşısında tepkisiz kalmasını eleştirmişti.

[lisa] Peskov, Instagram hesabından Türkiye tatili sırasında çektirdiği fotoğrafını paylaştı.

TÜRKOLOJİ OKUYOR

Babası Peskov ve Rus Türk İşadamları Birliği (RTİB) Genel Sekreteri olan dedesi Vladimir Solotsinki gibi Türkolog olmak için Moskova Devlet Üniversitesi’nde Türkçe öğrenen Peskova, Türkiye’yi çok sevdiğini vurgulamıştı. (Kaynak: Sputnik)