Beş yaşındaki Suriyeli çocuğun dünyayı sarsan fotoğrafı

Suriyeli Ümran'ın hava saldırısından kurtarıldıktan sonra çekilen fotoğrafı, sosyal medyada infial yarattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'de bir hava saldırısında yaralanan minik Ümran'ın fotoğrafı, dünyanın gözünü bir kez daha Halep'e çevirdi. Ümran'ın ambulansta çekilen görüntüleri, sosyal medyada binlerce kez paylaşıldı.

Beş yaşındaki Ümran Daqneesh, Halep'in el Katerji mahallesinde Şam yönetimi veya Rus güçlerinin düzenlediği hava saldırısı sonrası enkazın altında kaldı. Enkazdan, dördü kendisi gibi çocuk, yedi kişiyle birlikte kurtarıldı.

ELİNİ YÜZÜNE GÖTÜRÜNCE FARK ETTİ...

Ümran, ambulanstaki görüntülerde önce koltuğa oturtuluyor. Öyle şaşkın ki, bir süre ne olduğunu anlamıyor bile... Sonra yüzündeki yarayı fark ediyor belli ki, elini oraya götürüyor... Kanı fark edince ellerini koltuğa sürerek temizlemeye çalışıyor...

Halep Medya Merkezi'nin bu görüntüleri sosyal medyada paylaşması sonrası Twitter kullanıcılarından gelen tepkilerden bazıları şöyle:

'SİZİN BEŞ YAŞINDAKİ ÇOCUĞUNUZ DÜN YAPIYORDU?'

"Uzak bir yerlerde ölen veya yaralanan çocukların fotoğraflarını kanıksayabiliriz ama bazı fotoğraflar içimdeki anneyi ortaya çıkarıyor. O turuncu sandalye. Yüz ifadesi. Ona gidip sarılmak istiyorum."

"Sizin beş yaşındaki çocuğunuz bugün ne yapıyordu? Benimki futbol oynuyordu... Ümran, Suriye'de bir hava saldırısından kurtarıldı."

Suriyeli muhalifler de, Ümran'ın bir toplantıda kendi koltuklarına oturduğu fotoğrafı paylaştı.

muhalifler