Çipras Almanya'dan tazminat istedi

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras Almanya'dan tazminat talep etti. Çipras, talebin ekonomik durumla alakası olmadığını savundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras 2. Dünya Savaşı sırasında Naziler tarafından öldürülenler için Almanya'dan tazminat talep etti. Nazilerin Yunanistan'ı işgali sırasında 97'si çocuk, 119'u kadın olmak üzere 317 kişi öldürülmüştü.

Yunanistan'ın Epir bölgesinin Kommeno köyündeki ölen 317 kişi için yapılan anmalarda konuşma yapan Çipras, tekrar tazminat konusunu gündeme getirdi. Yunanistan başbakanı konuşmasında ülkesinin Almanya'nın katliamlarını ve savaş hasarlarını unutmadığını, Alman hükümetinin gecikmeli de olsa bunun hesabını vermesi gerektiğini belirtti.

'EKONOMİK DURUMLA ALAKASI YOK'

Tazminat talebinin Yunanistan'ın içinde bulunduğu ekonomik durumla ilişkisi olmadığını savunan Çipras, amacın bir haksızlığın giderilmesi anlamına geldiğini açıkladı. Çipras böylece adalet ve barış içinde yaşamanın öneminin vurgulanacağını ve bu vurgunun sadece Yunan ve Alman halkları için değil tüm Avrupa için elzem olduğunu dile getirdi. (Atina/DHA)