Tahran: Rusya'ya 'kalıcı üs' vermedik

Rusya'nın Suriye'yi İran'dan vurması Tahran'da tartışma yarattı. 'İran'ın Rusya'ya hava üssü tahsis ettiği' iddiası yalanlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın Suriye'deki hedefleri ilk kez İran'dan kalkan uçaklarla vurması Tahran'ı karıştırdı. İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Meclis'ten gelen tepkiler üzerine Rus askeri güçlerine devamlı olarak hava üssü tahsis ettiklerine dair haberleri yalanladı.

LARİCANİ: İŞBİRLİĞİ VAR, ÜS YOK

İran Meclisi'ndeki açık oturumda tepkiyle karşılaşan Laricani, 'İran, Rusya veya her hangi bir başka ülkeye askeri üs tahsis etmemiştir' sözleriyle vekilleri yatıştırdı. Laricani, Rus uçaklarına izin verilmesinin geçici bir durum olduğunu belirterek, "Anayasa'nın 146 maddesi uyarınca herhangi bir yabancı askeri üssün ülkede bulunması yasaktır. Bir müttefik olarak Rusya'yla Suriye gibi bölge meselleri konusunda işbirliği içinde olsak da askeri üs vermiş değiliz. Basında bu yönde çıkan haberleri tekzip ediyoruz' açıklaması yaptı.

RUSYA: YİNE İRAN'DAN VURDUK

Rusya ise bugün Suriye'yi yine İran'dan vurduğunu açıkladı. Rus Savunma Bakanlığı, SU-34 jetlerinin İran'daki Hamadan Üssü'nden kalkarak Suriye'de IŞİD hedeflerini vurduğunu açıkladı. Buna göre, IŞİD'in iki komuta merkezi vuruldu ve 150 militan öldürüldü.

Etiketler Suriye Rusya laricani