İngiliz basınından Atkinson iddiaları

İngiliz basını, Fenerbahçe'nin eski yıldızı Dalian Atkinson'ın ölümünü tartışıyor. İddiaya göre, Atkinson polis tarafından şok tabancasıyla vurulmadan önce babasını öldürmeye kalkıştı...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiliz gazetesi Daily Mail, Fenerbahçe'nin eski forvetlerinden ve Premier League'in eski yıldızlarından Dalian Atkinson'un polis tarafından evinde şok tabancasıyla öldürülmesine dair yeni iddialar ortaya attı. Habere göre, Atkinson polisin gelmesinden önce bir öfke nöbeti geçiriyordu ve 85 yaşındaki babasını boğarak öldürmeye çalışıyordu.

Daily Mail'ın Atkinson'un aile üyelerine ve görgü tanıklarına dayandırdığı haberindeki iddialar şöyle:

'EVİN KAPISINI TEKMELEDİ'

  • İddiaya göre, Atkinson babasının Sheffield kentindeki evine o gün gittiğinde kapıda "Ben evsizim" diye bağıryor ve evin kapısını tekmeliyordu. Görgü tanığı, babasının bu sırada kapıyı açmadığını öne sürdü.

AĞABEYİ: BİZİ ÖLDÜRDÜĞÜNÜ ZANNEDİYORDU

  • Ağabeyi Kenroy, böbrek yetmezliği nedeniyle depresyonda olduğunu söylediği Atkinson'un babasını öldürmek istediğini söyledi. The Sun gazetesine konuşan Kenroy şöyle dedi: "Kardeşimin psikolojik durumu çok kötüydü. Manik ve depresif bir haldeydi; kafayı yemiş gibiydi, atıp tutuyordu. Omzunda diyaliz için bir tüp vardı ve onu söküp attı, kan içinde kaldı. Babamın boğazına yapışıp ona onu öldüreceğini söyledi. Beni, erkek kardeşimiz Paul'ü ve kız kardeşimiz Elaine'i öldürdüğünü, onu da öldüreceğini söylüyordu. Aklı başında değildi."

BABASI: ÇOK KÖTÜ DURUMDAYDI

  • Atkinson'un babası da Daily Mail'a, "Kötü bir durumdaydı. Sarhoş muydu, uyuşturucu mu almıştım bilmiyorum ama çok telaşlıydı ve kafası karışıktı" dedi. 85 yaşındaki Ernest Atkinson, "Bana son söylediği şey "Hareket etme" oldu. Bu sırada polis kapıya gelmişti. Tehditkar ve çok üzgün görünüyordu. Polisi ben aramadım ama bir başkası aradı. Sokakta şok tabancasıyla vurdular" diye konuştu.

'BEN MESİH'İM DİYE BAĞIRIYORDU'

  • Daily Mail'a konuşan görgü tanıkları, Atkinson'un polisin üzerine sarhoş gibi sendeleyerek yürüdüğünü, bu sırada da "Ben Mesih'im" diye bağırdığını öne sürdü.

'POLİS YERDE TEKME ATTI'

  • İddiaya göre, polis bunun üzerine yıldız futbolcuya şok tabancasıyla 'dört-beş el' ateş etti. Tanıklardan biri, polisin Atkinson'u vururken 'mutlu' göründüğünü, eski futbolcuyu yerde tekmelediğini ve ambulans çağırmak için de 20 dakika beklediğini öne sürdü.

'SARHOŞ GİBİYDİ'

  • Görgü tanığı Paula Quinn, sokakta bağırışmalar duyduğunu ve Atkinson'un arabasının önünde polisle tartıştığını gördüğünü anlattı: "Atkinson onlara doğru yürüyordu. Saldırgan bir biçimde değil, sanki sarhoş gibiydi. Ona, şok tabancası kullanacaklarını söylediler. Öne doğru düşecek gibiydi. Sonra şok tabancası kullandılar, yere düştü. En az dört-beş defa ateş ettiler. Polis sonra onu tekmelemeye başladı. Şok tabancasını yerdeyken, birkaç defa daha kullandılar. Artık sesi çıkmıyordu. Ambulans 10-15 dakika sonra geldi."

  • Adını vermek istemeyen bir tanık ise polisin Atkinson'u şok tabancası kullanmadan kolayca zaptedebileceğini ama 'tetiğe basmaktan mutluluk duyan bir polisin kurbanı olduğunu' savundu.

  • Atkinson, polisin ihbar üzerine geldiği evde şok tabancasıyla vurulmuş, 90 dakika sonra hastanede hayatını kaybetmişti.