ABD'den Türkiye'ye Menbiç teşekkürü

Menbiç'in IŞİD'den geri alınması üzerine yazılı bir açıklama yapan ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, operasyona verdiği destekten dolayı Türkiye'ye takdirlerini ve teşekkürlerini iletti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Menbiç'in IŞİD'in elinden geri alınması amaçlı yapılan operasyonda sağlanan başarıda emeği geçenleri kutlayarak, operasyona verdiği destekten ötürü Türkiye'ye de teşekkür etti.

Menbiç'in IŞİD militanlarının Suriye ve Irak'a geçişlerinde kilit bir noktaya sahip olduğunu belirten Carter, şehrin IŞİD'den kurtarılmasının örgütün yenilgiye uğratılması yolunda önemli bir kilometre taşı olduğunu belirtti. Carter, yaptığı yazılı açıklamada 'Menbiç halkını, Menbiç Askeri Konseyi'ni, Suriye Arap Koalisyonu'nu ve Suriye Demokratik Güçleri'ni, Menbiç'i IŞİD'in nefret verici yönetiminden kurtarmadaki başarılarından dolayı kutluyorum' ifadesini kullandı.

Savunma Bakanı Carter, askeri koalisyonun da IŞİD'i yenilgiye uğratmada yerel güçlerle birlikte çalışmaya devam edeceğini belirtti.

'ANKARA İLE İLETİŞİM HALİNDE KALMAYA KARARLIYIZ'

Amerika'nın Sesi'ne konuşan Pentagon sözcüsü Adrian Rankine Galloway ise, ABD'nin, Türkiye'nin IŞİD'e karşı verdiği savaşta sergilediği ortaklık ve tetiktelikten dolayı minnettar olduklarını söyledi. Galloway ayrıca 'operasyonların ABD ve Türkiye arasındaki taahhütlerle uyumlu bir tarzda icra edilmesinde ve Ankara ile operasyonlara dair konularda ve diğer konularda sürekli iletişim halinde olmaya kararlıolduklarını vurguladı.