ABD'de ırkçı cinayet göz göre göre geldi

ABD, Lübnan kökenli Khalid Jabara'nın ırkçı bir cinayetle öldürülmesini konuşuyor. Jabara, kendisine uzun süredir 'Pis Arap' gibi ırkçı söylemler yönelten komşusu tarafından, polisin bilgisi olmasına rağmen öldürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Lübnan kökenli Hıristiyan Amerikalı Khalid Jabara, geçen cuma ABD'nin Oklahoma eyaletinde komşusu Vernon Majors tarafından evinin önünde öldürüldü. Komşunun Jabara'yı uzun zamandır tehdit ettiğinin ortaya çıkması üzerine, sosyal medya ayağa kalktı. Twitter'da birçok kullanıcı 'Justice4Khalid' (Khalid için adalet) hashtag'iyle cinayete tepki gösteriyor.

SALDIRILARI SIKLAŞMIŞTI

Majors'ın, geçmişte Jabara ve ailesini sözlü şekilde rahatsız ettiği ve Jabara'ya 'pis Arap' gibi ırkçı söylemlerde bulunduğu belirtiliyor. Majors 2015 yılında da Jabara'nın annesine arabayla kasten çarpmış ve vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklara sebebiyet vermişti. Bu olayın ardından sekiz ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Komşuların anlatımına göre, hapis cezasının ardından Majors'ın aileye sözlü ve fiziksel saldırıları sıklaşmıştı.

'İHMALLER ORTADA'

Jabara'nın kardeşi Victoria Jabara Williams, cinayete giden sürece şu sözlerle tepki gösterdi: "Bu komşunun, bu canavarın, ailemize ilk kez 'Pis Araplar' demesinden bu yana yaşanan ihmallere dikkat çekmek istiyorum. Anneme arabasıyla çarptı, mahkemeden çıkan iki koruma kararını ihlal etti, onu sekiz ay sonra hapisten çıkardılar, kardeşim polisi arayıp korktuğumuzu çünkü silahı olduğunu anlattı. Polis hiçbir şey yapamayacaklarını söyledi ve 30 dakika sonra bu suçlu gelip ağabeyimi öldürdü."