İtalyan muhalefet lideri: İslam bir din değil

İtalya’da aşırı sağ çizgide yer alan muhalefet partisi Kuzey Ligi’nin (Lega Nord) lideri Matteo Salvini, 'kibirli ve tehlikeli' bulduğu İslam’ın bir din olmadığını savundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğine ve göçmenlere karşı tutumuyla bilinen partinin lideri Matteo Salvini, La Stampa gazetesine verdiği mülakatta İslam’a ilişkin olumsuz tavrını tekrarladı.  Daha önce İslam’ın 'yasadışı' bir din olduğunu iddia ettiği hatırlatılan ve bunu neden söylediği sorulan Salvini "Çünkü İslam, eski yaşam fikrine sahip, kibirli ve tehlikeli" diye karşılık verdi.

İtalya anayasasının din özgürlüğünü koruma altına aldığı anımsatılan Salvini "İslam bir din değildir, bizimkiyle tamamen uyumsuz bir yaşam biçimidir. Müslümanların kontrolsüz göçü Avrupa’ya bir gerçektir ve bu bizim özgürlüklerimiz için büyük bir tehlikedir" ifadelerini kullandı.

'HRİSTİYAN GÖÇMENLER ALINSIN'

Salvini ayrıca göçmenleri gerçekten entegre etmek istiyorlarsa, sadece Hristiyan olanları kabul etmenin daha iyi olacağı görüşünü de savundu.

Federalist ve bölgeselci Kuzey Ligi, iki kanatlı ve 945 üyeli İtalya parlamentosunda 27 milletvekili ve senatörle temsil edilirken, 7’nci parti konumunda.

(DHA)