Kırgizistan Cumhurbaşkanı: Mini etek giyen kadınlar canlı bomba olmuyor

Kadınların giyim tarzıyla ilgili tartışmalar yeni bir boyut kazandı. Kırgız Cumhurbaşkanı Atambayev, tesettüre karşı çıkarak, mini etek giyen kadınların canlı bomba olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kırgizistan'da başkent Bişkek sokaklarındaki panolara hükümet tarafından yerleştirilen ilanlarda, kadınların burka ve çarşaf gibi kıyafetler giymemesinin istenmesinin ardından başlayan tartışmalar sürüyor. Söz konusu panolarda geleneksel Kırgız kıyafeti giyen kadınlar ile burkalı kadınların fotoğrafları yan yana koyularak, "Nereye gidiyoruz?" sloganının yazılmasına tepki gelince Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, "Bu ilanları koyunca, bazı akıllılar mini etekli kadınları hedef almaya başladı. Kadınlarımız, 1950'li yıllardan beri mini etek giyiyor. Ama hiç canlı bomba olmayı düşünmediler" dedi.

BBC’nin haberine göre; kıyafetlerin bazen insanların düşüncelerini değiştirebileceğini savunan Cumhurbaşkanı, "Kırgızistan’ı beğenmiyorsanız, bu ülkeden ayrılıp istediğiniz yere gidebilirsiniz. Suriye'ye bile gidebilirsiniz" dedi. (HABER MERKEZİ)