IŞİD'in Menbiç'te kadınlara işkence merkezi

IŞİD'in Menbiç'te kadınlara işkence yapmak için işkence merkezi kurduğu ortaya çıktı. Merkezde, işkence aletleri bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - IŞİD'in, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) tarafından temizlendiği Menbiç'te kadınlar için bir işkence merkezi kurduğu ortaya çıktı. Örgütün 'din polisi'nin kullandığı merkezde, şeriat kurallarına uymayarak başlarını örtmeyi reddeden, makyaj yapan veya tayt giyen kadınların işkence gördüğü açıklandı.

'SİGARA İÇENLER, GÖZLERİNİ AÇANLAR...'

SDG'nin yayınladığı videoda, 'din polisi'nin merkezde kadınları dövmek için kullandığı metal zincirler ve borular görülüyor. Videoda konuşan SDG üyesi, merkeze getirilen kadınların isim ve suç listesini de bulduklarını anlatıyor.

Listede, şeriata aykırı giyindiği, sigara içtiği, kentin kapalı çarşısında gözlerini açtığı için işkence merkezine getirilen kadınların adı var. Listede yazanları aktaran SDG üyesi, bir kadının bir dükkan sahibinin önünde yüzünü açtığı için tutuklandığını anlatıp, "Bu odalarda Menbiç halkına yönelik ihlallerin en kötüleri yapıldı" ifadesini kullanıyor.

PROPAGANDA ODASI

İşkence merkezinde, sadece bir televizyonun bulunduğu bir oda da var. Burada, kadınlara IŞİD'in propaganda videolarının izlettirildiği anlaşılıyor. İşkence merkezinde, örgüt militanlarının kaçarken geride bıraktığı iletişim teçhizatı da bulundu. Videoda anlatılana göre, IŞİD esirlerini bu dini polis merkezinde iki gün tuttuktan sonra başka bir yere transfer ediyordu. Örgüte para verebilen rehinelerse serbest bırakılıyordu.

Menbiç, Kürt güçlerle Arap müttefiklerinden oluşan SDG tarafından 73 gün süren bir operasyon sonrasında dün gece IŞİD'den tamamen temizlenmiş, PYD lideri Salih Müslim “Menbiç’in özgürleştirilmesinin ardından IŞİD üyeleri artık Avrupa’ya özgürce gelip gidemeyecek” demişti.

Etiketler Suriye IŞİD Menbiç