Bulgaristan'dan Türkiye'ye: Hepsinin kellesini vereceğiz

Bulgaristan Başbakanı Borisov, "FETÖ üyelerini Türkiye'ye teslim etmeyi sürdüreceklerini" açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – 'FETÖ'nün para kasası' olarak nitelendirilen Abdullah Büyük gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Serbest bırakılması sonrasında Bulgaristan'a kaçan Abdullah Büyük, Türkiye'ye iade edildi. Bulgaristan Başbakanı Boykov Borisov, Bulgaristan'da yayın yapan NOVA televizyonuna açıklamalarda bulundu.

'YETER Kİ MÜLTECİLERLE TEHDİT ETMESİNLER'

Türkiye ile ilişkilerin önemine vurgu yapan Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, FETÖ üyesi olduğu iddia edilen Abdullah Büyük'ün Türkiye'ye teslim edilmesinden sonra, “Gerekirse hepsinin kellesini vereceğiz, yeter ki Türkiye'den mülteci tehdidi gelmesin. Türkiye ile ilişkilerimizin mümkün olduğunca iyi olmasını istiyorum. Bulgaristan'ı mültecilerle boğmak istemem” açıklamasında bulundu.

'İADE YASALARA UYGUN'

FETÖ üyesinin iade prosedüründe yasaların işletilmediği eleştirilerine yanıt veren Borisov, "Abdullah Büyük, Türkiye'ye iade ettiğimiz 25 bin kişiden sadece biridir." Borisov AB-Türkiye ekseninde liderlerin her gün karşılıklı suçlamalarda bulunduklarına işaret ederek, "Türkiye ile iyi ilişkilerimizin olması şarttır. Ben sonunda mültecilerin kimin elinde kalacağından endişeliyim" dedi.

'YILDIRIM TELEFONLA ARADI'

Başbakan Binali Yıldırım, Bulgaristan Başbakanı Borisov ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Yıldırım görüşmede, “Bulgaristan'dan Türkiye'ye iade edilen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensupları ülkemizde hukukun güvencesi altındadır. Bu kişiler, hukuk devleti ilkesi çerçevesinde, ülkemizde adil bir şekilde yargılanacaklar” dedi. Başbakan Yıldırım, Borisov'a yasadışı göçler konusunda Türk ve Bulgar makamları arasında ikili düzeyde bir çalışma başlatılmasını önerdi. Borisov'un, Başbakan Yıldırım'ın teklifini kabul ettiği, iki Başbakanın, bu çalışmanın Türkiye ile AB arasındaki Geri Kabul Anlaşması'nın yerine geçmeyeceği konusunda mutabık kaldıkları bildirildi. (HABER MERKEZİ)