Trump'a Gizli Servis 'sorgusu'

ABD'de Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, rakibi Hillary Clinton'a 'suikast çağrısı' yapmakla suçlandığı sözleri nedeniyle Gizli Servis'lik oldu. Gizli Servis'in tartışmalı adayı sorguladığı iddia ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de 8 Kasım'da düzenlenecek başkanlık seçimlerinin Cumhuriyetçi adayı Donald Trump, Demokrat rakibi Hillary Clinton'a karşı şiddeti teşvik eden tartışmalı açıklaması sonrası Gizli Servis'in eline düştü. Ülkenin en eski güvenlik teşkilatlarından biri olan Gizli Servis'in Trump'la konuyu görüştüğü belirtiliyor.

NE DEMİŞTİ?

Donald Trump, Clinton'ın 'bireysel silahlanma hakkı'nı sınırlandırmayı istediğini savunarak, rakibini silah taşıyan kişilerin durdurabileceğini söylemişti. Bu sözler, Cumhuriyetçi adayın Demokrat rakibine yönelik suikast çağrısı olarak yorumlanmıştı.

'BİRDEN FAZLA GÖRÜŞME YAPILDI'

CNN televizyonu, Trump'ın işte bu sözleri yüzünden Gizli Servis'le görüşmek zorunda kaldığını duyurdu. Buna göre, ABD'de başkanları ve başkan adaylarını korumakla yükümlü olan Gizli Servis, Trump'la en az iki defa temas kurdu. CNN'e isim vermeden konuşan bir yetkili, "Birden fazla görüşme yapıldı" ifadesini kuıllandı.

TRUMP: CNN YALAN HABER YAPTI

Bu gelişme Amerikan basınında bir başkan adayı adına 'utanç verici' olarak nitelenirken, Trump böyle bir şeyin yaşanmadığını savunup CNN'i 'haberi uydurmakla' suçladı.