Trump hızını alamıyor: IŞİD'in kurucusu Obama, ortağı da Clinton!

ABD'de başkan adaylığına gafları damga vuran Trump, bu kez Başkan Obama'nın dış politikasını eleştirirken tartışmalı bir açıklama yaptı. Trump, "IŞİD'i Obama kurdu. Kurucu ortağı da Clinton" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, rakibi Hillary Clinton'a karşı suikast tehdidinde bulunmakla suçlanmasından bir gün sonra yine tartışmalı bir açıklamaya imza attı. Trump, Başkan Barack Obama'yı IŞİD'i kurmakla suçladı.

'YALANCI CLINTON'

Seçim kampanyasının Florida ayağında destekçilerine seslenen Trump, Obama yönetimin ilk dışişleri bakanı ve seçim yarışında rakibi olan Clinton'ı da işin içine katarak şöyle dedi: "Biliyorsunuz, IŞİD birçok açıdan Obama'yı onurlandırıyor. IŞİD'in kurucusu o. IŞİD'i o kurdu. Ve yalancı Hillary Clinton'ın da kurucu ortağı olduğunu söyleyebilirim" dedi.

'HÜSEYİN OBAMA' VURGUSU

İslam karşıtlığıyla tepki toplayan Trump'ın, konuşmasının devamında ABD Başkanı'ndan göbek adını da kullanarak 'Barack Hüseyin Obama' diye söz etmesi de dikkat çekti. Trump Obama'nın, Orlando'da eşcinsellerinn gittiği bir gece kulübünde 49 kişinin öldürüldüğü silahlı saldırıyla da ilişkisi olduğunu ima etmişti.