Clinton, Trump'ın sözlerine cevap verdi

Trump'ın 'ölüm tehdidi' olarak nitelenen sözlerine Clinton'dan cevap geldi. Clinton, Trump'ın başkanlık için yeterli uygun olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olan Donald Trump'ın ölüm tehdidi olarak yorumlanan sözlerine, Demokrat rakibi Hillary Clinton'dan cevap verdi. Clinton, 'Trump'ın kırmızı çizgiyi aştığını' söyledi.

Iowa eyaletindeki seçim mitinginde konuşan Clinton, Trump'tan sözlerini seçerken dikkatli olmasını isteyerek "Sözler önemlidir. Başkan adayı ya da ABD'nin başkanıysanız sarf ettiğiniz sözlerin muazzam sonuçları olabilir" dedi.

Trump'ın 'dikkatsiz' veya 'çift anlamlı' sözler kullanarak kırmızı çizgiyi aştığını öne süren Clinton, "Bu vakaların her biri, Donald Trump'ın Başkan ve Birleşik Devletler Başkomutanı olabilmek için uygun yapıya sahip olmadığını ortaya koyuyor" diye konuştu.

TRUMP NE DEMİŞTİ?

Donald Trump, North Carolina eyaletindeki bir seçim mitinginde, Clinton'ı 'silah sahibi olma hakkını savunanların durdurabileceğini' söylemiş, bu sözleri suikast çağrısı olarak yorumlanmıştı.