İsveç'te çocuklar için Nazi kampı kuruldu

Sturmvogel isimli örgütlenme, Alman çocukları için İsveç'te kamp kurmuş. Çocuklara askeri ve ideolojik eğitim veriliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sturmvogel adlı yabancı düşmanı ve ırkçı örgütlenme, Alman çocuklarını eğitmek için İsveç’te Nazi kampları kurmuş. Kamplara alınan çocuklar, askeri ve ideolojik eğitimden geçiriliyor

Evrensel gazetesinden Murat Kuseyri'nin haberine göre, yaşları 7 ve 15 arasında değişen Alman çocukları İsveç'in güneybatısında bulunan Skåne bölgesinde, Nazi ve ırkçı gruplardan eğitim alıyor. En yakın yerleşim yerine 10 kilometere uzaklıkta olan kamp, ormanın içine kurulmuş. Kamp, ırkçı ve yabancı düşmanı yapıların faaliyetlerini araştıran ve kamuoyuna duyuran Expo Dergisi ve Kvällposten Gazetesi tarafından açığa çıkarıldı.

ÇOCUKLARA ASKERİ DİSİPLİN

Sabah saat 07.00’de kısa pantolon ve beyaz atlet giyen 15 çocuk tek sıra halinde koşu yapıyor. Koşunun ardından kampa dönen çocuklar saat 08.30’da sıraya giriyorlar. Kırmızı-beyaz-siyah renkli ve üzerinde yırtıcı kuş figürü olan bayrak göndere çekiliyor. Verilen emirle çocuklar, geleneksel Alman şarkıları söylüyor. Daha sonra çocuklar çadırlarda kahvaltılarını yapıyor.

KÖKLERİ NAZİLERE DAYANIYOR

Kampta, göndere çekilen bayrak Sturmvogel ırkçı gruba ait. Alman uzmanlar, Strumvogel'i kökleri Nazizme ve soykırıma dayanan ırkçı bir örgüt olarak tanımlıyor. 1987 yılında kurulan örgütün kurucuları arasında Almanya’da yasaklanan Nazi örgütleri; Wiking Jugend ve Heimattreue Deutsche Jugend’de aktif çalışma yürütenler de bulunuyor. Örgüt esas olarak Wiking Jugend’in aktif üyeleri tarafından kurulmuş.

Strumvogel’in oldukça düşük bir profil çizdiği, gösteri yapmadığı ve medyanın söyleşi yapma taleplerini reddederek kendisini gizlemeyi başardığı belirtiliyor.

Strumvogel ise, bir izci örgütü olduğunu ve çocuklar için kamplar kurarak yaz ve kış aylarında izcilik çalışmaları yürüttüğünü iddia ediyor. Alman polisinin takibinden kurtulmak ve daha rahat çalışma yürütmek için Almanya’da kamp açmak yerine zaman zaman İsveç’te kamp kurmayı tercih ediyorlar.

nazi-kampi-isvec-2-haber-ici

YENİ FÜHRERLER YARATILIYOR

Almanya’da Nazizm üzerine yaptığı araştırmalarla tanınan Andrea Röpke, İsveç’te kurulan kamplarda çocukların sıkı bir Nazi disiplin ve eğitimden geçirildiklerini belirttikten sonra “Strumvogel’in düzenli olarak gerçekleştirdiği gizli çadır kamplar çocuklara katı ideolojik eğitim ve askerlikten esinlenen aşırı sağcı terbiye verildiği için oldukça tehlikeli. Kamplarda pek çok yeni ilişkiler gelişiyor ve bu şekilde on yıllar içinde aşırı sağcı paralel toplum gelişiyor” diyor.

Okul tatillerinde çocukların “nefret edilen demokratik toplumdan” uzaklaşmaları, yabancılar, “zayıf insanlar” ve politik muhaliflerin olmadığı bir ortamda “halk birliğini “ gerçekleştirmek için kurulan kamplarda rkçı düşüncelerle Üçüncü Cumhuriyet’in idealleri gerçekleştirmek için eğitildiğini ve küçük yeni Führerlerin yaratılmaya çalışıldığını söylüyor.