Almanların üçte ikisi Türkiye'yi AB'de istemiyor

Bild gazetesinin anketine göre, Almanya'da halkın yüzde 66'sı Türkiye'nin AB üyeliğine karşı. Almanlar, mülteci anlaşmasının da rafa kaldırılmasını istiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Darbe girişimi ve OHAL ilanının ardından Türkiye'nin AB üyeliğine ilişkin tartışmalar alevlenirken, yeni bir anket yayımlandı. Buna göre, Fransa'yla birlikte AB'nin belkemiğini oluşturan Almanya'da halkın yüzde 66'sı Türkiye'nin üyeliğine karşı çıkıyor.

'MÜZAKERELERE SON VERİLSİN'

Ülkenin en çok satan gazetesi Bild am Sonntag için Emnid şirketi tarafından yapılan ankete katılanların yüzde 66'sı, üyelik müzakerelerine son verilmesi ve Türkiye'ye gönderilen AB yardımlarının sonlandırılması gerektiğine inandıklarını söyledi.

'MÜLTECİ ANLAŞMASI RAFA KALKSIN'

Katılımcıların yüzde 52'si, Ankara'yla Brüksel arasında yapılan mülteci anlaşmasına da karşı çıktı. Anlaşma, Türkiye'nin AB'den gönderilecek mültecileri geri kabul etmesi karşılığında ek mali yardım ve vize serbestisi öngörüyor.

İLK KRİZ AVUSTURYA'YLA PATLAK VERMİŞTİ

Darbe girişimi ve OHAL ilanı sonrası Türkiye Avusturya'yla da AB krizi yaşamıştı. Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, üyelik müzakerelerinde yeni başlık açılmasını veto edeceğini söylemişti. Müzakerelerde son başlık ise 23 Haziran'da açılmıştı.

Etiketler Almanya AB üyeliği