Fark açılıyor

ABD'de 8 Kasım'da düzenlenecek başkanlık seçimleri öncesinde, Demokrat aday Hillary Clinton Cumhuriyetçilerin tartışmalı adayı Donald Trump'la farkı açıyor. Son anketlere göre, Clinton 8 puan öne geçti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başkanlık seçimlerine hazırlanan ABD'de, ilk kadın başkan adayı Hillary Clinton tartışmalı rakibi Donal Trump'la arayı açıyor. ABC News/Washington Post'un son anketine göre, Clinton yüzde 8 oranında öne geçerek aradaki farkı geçen aya kıyasla iki katına çıkardı. Ankete göre, kayıtlı seçmenler arasında Clinton'ın oy oranı yüzde 50 oranındayken, Trump yüzde 42'de kalıyor.

'TRUMP BAŞKANLIĞA UYGUN DEĞİL'

Clinton, ankette kişiliklere ilişkin sorularda da Trump'a fark attı. Katılımcıların yüzde 61'i Clinton'ın başkan olmak için doğru kişiliğe sahip olduğunu söylerken, bu oran Trump için yüzde 31'de kaldı. Clinton'ın dünya meselelerinden anladığını düşünenlerin oranı yüzde 72'yken, Trump bu kategoride de yüzde 31'de kaldı.

Clinton, Demokrat Parti kongresinde ilk kadın başkan adayı olarak ilan edilmesinin ardından farkı açmaya başlamıştı. Trump ise son dönemde hem Irak'ta ölen bir Amerikalı Müslüman askerin ailesiyle, hem de Cumhuriyetçi Parti'nin önde gelen isimleriyle tartışmalara girmişti.