'Pistorius hücresinde bileklerini kesti'

Kız arkadaşı Reeva Steenkapmp'i öldürmekten altı yıl hapis cezası alan paralimpik atlet Oscar Pistorius'un intihar ettiği öne sürüldü. Bilekleri kesilmiş halde hastaneye kaldırılan Pistorius 'yataktan düştüğünü' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyaca ünlü Güney Afrikalı paralimpik atlet Oscar Pistorius, kız arkadaşı Reeva Steenkamp'i 14 Şubat 2013'te öldürdüğü suçlamasıyla cezaevine konulmuştu. Kapısı kapalı olan tuvaletteki Steenkamp'i hırsız zannederek vurduğunu savunan Pistorius'un cumartesi günü hücresinde intihara kalkıştığı öne sürüldü.

'HÜCREDE JİLET BULUNDU'

Pistorius bileklerindeki yaralar nedeniyle hastaneye kaldırılırken, bir gardiyan "Bileklerinde çok ciddi kesikler vardı ve doktorlar sürekli bandaj sarıyordu" dedi. İki başka gardiyan hücrede jilet bulunduğunu söylerken, City Press gazetesine konuşan bir mahkum da Pistorius'un kendisine kasıtlı olarak zarar verdiğini savundu.

'YATAKTAN DÜŞTÜM'

Fotoğraf: Jim Thurston Fotoğraf: Jim Thurston

Hastaneye alelacele götürüldüğü bilinen altın madalyalı paralimpik atletin kendisiyse intihar iddialarını yalanladı. Cezaevinden yapılan açıklamada, "Pistorius intihar girişimi iddialarını reddetti" denildi. Açıklamaya göre, ünlü atlet yataktan düştüğünü savunuyor. Açıklamada, Pistorius'un yaralarının ciddi olmadığı da belirtildi.