Trump'ın akıl sağlığının ölçülmesi için kampanya başlatıldı

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan aday adayı Donald Trump tartışılmaya devam ediyor. Bu kez konu akıl sağlığının yerinde olup olmadığı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Temsilciler Meclisi'nin Kaliforniya temsilcisi olan Demokrat Karen Bass, Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'ın son zamanlarda girdiği polemikleri de göz önüne alarak akıl sağlığının mutlaka profesyonel makamlarca değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Bunun için change.org'da #DiagnoseTrump (Trump'a teşhis koyun) hashtagi ile bir imza kampanyası da başlatan Bass, Trump'ın aşırı ölçüde kibir, sınırsız başarı hırsına dair fanteziler kurma ve aşırı beğenilme arzusu ile hareket ettiğini belirterek bu durumun başkan seçilmesi halinde ulusal güvenliği bile tehlikeye düşürebileceğini ifade etti.

NARSİSTİK KİŞİLİK BOZUKLUĞU

Sputnik'in haberine göre daha önce kendisi de akıl sağlığı branşında çalışmış olan Bass, Trump'ın 'Narsisistik Kişilik Bozukluğu' tanımına giren 9 kriteri de karşıladığını, ülke genelindeki profesyonel psikolog ve psikiyatristlerin birlik olarak Cumhuriyetçi Parti'ye baskı yapmaları ve Trump'ın akıl sağlığının değerlendirilmesini sağlamalarını istedi. Bass'ın başlattığı kampanyaya şimdiye kadar 9 bin 500 kişi imza attı.