İsrailli bakanlar Hizbullah televizyonunda

İsrailli bakanlar 2006'da yaşanan Lübnan Savaşı ile ilgili olarak Hizbullah'ın televizyonuna demeç verdiler. İsrailli yetkililerin verdiği demeçler, belgeselde kullanıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Lübnan'da yayın yapan El Mayadin televizyonu, 2006 yılında İsrailli askerlerin kaçırılmasıyla ilgili bir belgesel hazırladı. Belgeselde İsrail'in eski savunma bakanları ve askeri yetkililerinden 'oyunla' alınan demeçler de yer aldı.

Vatan gazetesinin haberine göre, Hizbullah örgütünün yayın organlarından El Mayadin televizyonu, İsrailli askerler Eldad Regev ve Ehud Goldwasser’in kaçırılmasını konu alan 3 bölümlük bir belgesel hazırladı. 2006 yılında askerlerin kaçırılması üzerine İsrail, Lübnan'a savaş açtı.

Hafta sonu yayınlanmaya başlayan belgeselde eski İsrail Savunma Bakanları Amir Peretz ve Tzipi Livni, emekli Tümgeneral Eyal Ben-Reuven ile İsrail ordusunun eski istihbarat direktörü Amos Yaldin'in demeçleri de yer aldı. Fakat, İsrailli yetkililer Hizbullah'ın kanalına demeç verdiklerini bilmiyordu.

Belgeselin ardından açıklama yapan İsrailli yetkililer, röportajı yapan kişinin kendini İtalyan gazeteci "Michela Moni" olarak tanıttığını açıkladılar. Televizyon kanalının oyununa gelen İsrailli yetkililere, röportajların BBC ve İtalyan televizyonunda yayınlanacağı söylenmiş.

Yaşananların ardından İtalyan haber ajansı ANSA için çalışan Moni, açıklama yaptı. Hizbullah için çalıştığı iddialarını reddeden Moni, "Beni de oyuna getirdiler. Röportajların El Cezire ve BBC’de yayınlanacağını söylemişlerdi" şeklinde konuştu.