Avusturya Başbakanı Kurz, Türkiye'ye tepki gösterdi

Avusturya Başbakanı Kurz, Türkiye'nin uyarısına tepki gösterdi. Kurz, Türkiye'nin ekonomik olarak AB'ye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin vize muafiyeti konusunda Avrupa Birliği'ne (AB) ültimatom vermesine, Avusturya Başbakanı Christian Kern tepki gösterdi. Kern, AB olmazsa Türkiye'nin iflasa sürükleneceğini iddia etti.

Avusturya Başbakanı Christian Kern, Türkiye'nin vize muafiyeti verilmezse, mülteci anlaşmasını iptal edeceği yönündeki ültimatomuyla ilgili açıklama yaptı. Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre Kern, "Türkiye'nin bu tehditlerle bizim gözümüzü korkutmasına kesinlikle izin vermemeliyiz" dedi.

AB'nin Türkiye'ye muhtaç olduğunu söyleyen Kern, Türkiye'nin de ekonomik olarak AB'ye muhtaç olduğunu belirtti. Türkiye'nin AB olmadan bir iflasa sürükleneceğini öne süren Kern, Türkiye'ye karşıtlığı olmadığını ifade etti.

Erdoğan ve radikalleri eleştirdiğini vurgulayan Kern, "Türklerin önemli bir bölümünün Erdoğan tarafından rehin alındığı" iddiasında bulundu.

Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Eğer vize serbestisi gelmezse, göçmen geri kabul anlaşmasını geri çekmek zorunda kalacağız" demişti. Çavuşoğlu'nun bu açıklamasına, çeşitli Avrupa ülkelerinden tepki gösteren açıklamalar geliyor.