Iraklı Kürtler Ankara'da resmi temsilcilik açıyor

Kürt Bölgesel Yönetimi, Türkiye’de resmi temsilcilik açıyor. Kararın, ABD'yle Rusya'nın Suriye'de işbirliğini artırdığı bir dönemde gelmesi dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi, Ankara'da temsilcilik açacak. Açıklama, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam'dan geldi.

'TÜRKİYE OLUMLU YAKLAŞIYOR'

Erbil merkezli Rûdaw gazetesine konuşan İnam, Erbil’in Ankara’da temsilcilik açmasının uzun süredir gündemde olduğunu söyledi: “Bildiğim kadarıyla Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin 14 ülkede temsilciliği var. Türkiye’de halihazırda bir temsilciliği yok. Bunun yerine parti temsilcileri görev yapıyorlar. Bölgenin Türkiye’de de temsilcilik açması konusu aslında bir süredir gündemde. Biz bu konuya olumlu yaklaşıyoruz. Ve bu çerçevede Bölgesel Yönetim’le temaslarımız devam ediyor.

'EKONOMİK KRİZ YÜZÜNDEN GECİKTİ'

Kürt Bölgesel Yönetimi de bilgiyi doğrularken, Dış İlişkiler Sorumlusu Felah Mustafa temsilciliğin açılması konusunda Erbil'le Ankara’nın anlaşmaya vardığını ancak bu adımın geciktiğini söyledi. Mustafa, gecikmeyi ekonomik krize bağlayarak "Ekonomik krizden dolayı geciken tek şey, Ankara’da temsilcilik açılması değil. Kürt Bölgesel Yönetimi, mali krizin diplomasiyi etkilememesi için bir plan üzerinde çalışıyor” dedi.

BİR ÜYE DE KDP'DEN

Rûdaw, Ankara’daki temsilciliğe KYB'nin 'rakibi' KDP’den de bir üye atanacağını yazdı. Ankara’dakiyle beraber, Kürt Bölgesel Yönetimi'nin dış temsilcilik sayısı 15’e çıkacak.