Finlandiya komşusu Norveç'e dağ hediye edecek

İskandinavya'nın iki müreffeh ülkesi arasındaki dostluğun son nişanesi bir dağ oldu. Finlandiya Norveç'e bağımsızlığının 100. yılı şerefine Halde Dağı'nın en yüksek tepesini vermeyi düşünüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Norveç komşusu Finlandiya’ya bağımsızlığının 100. yılı hediyesi olarak Halde Dağı’nın en yüksek tepesini vermeye hazırlanıyor.

Norveç’in kuzey kentlerinden Kåfjords Belediyesi, tepenin bağımsızlığının 100. yılında Finlandiya’ya hediye edilme önerisini resmen Norveç Hükümeti’ne iletti.

Norveç Başbakanı Erna Solberg hükümetin öneriyi değerlendireceğini ancak teklifin bazı resmi zorluklar taşıdığını belirtti.

Eğer teklif gerçekleşirse Finlandiya su anki 1324 metrelik en yüksek tepesinden yedi metre daha yüksek bir tepeye kavuşacak.

İki ülke arasındaki sınır çizgisinde de 40 metrelik bir kayma olacak.

Hediye kampanyasının başlatan Bjørn Geirr Harsson, Telegraph'a röportaj vererek "Çok az toprak kaybederek, komşumuz için çok hoş bir hediye vermiş oluyoruz"dedi.

2017'de bağımsızlığının 100. yılını kutlayacak Finlandiya'ya dağ verilmesi için yürütülen kampanyaya geniş bir destek var.

Etiketler Norveç finlandiya