Rojava'da 3 günlük yas ilan edildi

Kamışlı'da yaşanan bombalı saldırının ardından bütün Rojava'da 3 günlük yas ilan edildi. Mesut Barzani ise seferberlik çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kamışlı'da yaşanan bombalı saldırının ardından Rojava'da 3 günlük yas ilan edildi.

Rojava Kantonları Genel Koordinasyonları yaptığı yazılı açıklamada, Kamışlı'da bomba yüklü araçla yapılan saldırı nedeniyle 3 günlük yas ilan edildi.

Haber ajansları saldırıda ölenlerin sayısını 50'nin üzerinde olarak duyuruken, Cizir Kantonu Sağlık Konseyi ölü sayısını 34, yaralı sayısını ise 150'nin üzerinde olarak açıkladı. Rohani TV'ye açıklama yapan Cizir Kantonu İçişleri Konseyi Eşbaşkanı Kenan Berakat'da ölü sayısının 50'nin üzerinde olduğunu söyledi.

Türkiye sınırında bulunan Kamışlı'daki saldırı nedeniyle Mardin'in Nusabyin ilçesinde de 2 kişi yaralandı.

BARZANİ'DEN SEFERBERLİK TALİMATI

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKYB) Başkanı Mesut Barzani yaptığı açıklamada saldırıyı kınarken, "Başta Duhok kenti olmak üzere Kürdistan Bölgesi’ndeki tüm ilgili kurumlar terör saldırısında yaralananlara ve mağdurlara yardım için seferber olmalıdır" dedi.

Mesut Barzani'nin talimatı üzerine Duhok Sağlık Müdürlüğü, gelecek yaralılar için hazırlıklara başladı. 3 sağlık ekibi yaralıları karşılamak için, Irak-Suriye sınırında bulunan Semelka sınır kapısına gitti.

IKYB Başbakanı Neçirvan Barzani'de hükümetin tüm imkanları ile yardıma hazır olduğunu söyledi.

Fotoğraf: Rudaw Fotoğraf: Rudaw

ACİL KAN ÇAĞRISI

Saldırıda yaralananlar hastaneler kaldırılırken, hastanelerden acil kan çağrısı yapıldı. Çağrının ardından Amude'de yüzlerce kişi kan bağışı için hastanelere gitti. Irak'ın Kürdistan Bölgesi'nde bulunan Duhok kentinde de kan bağışları yapılıyor.

KONVOY YOLA ÇIKTI

Kamışlı'daki bir hastanenin ihtiyaç duyduğu tıbbi malzemeler için çağrı yapmasının ardından, ihtiyaçlar hazırlandı. Duhok'ta oluşturulan konvoyun, 2 saat içinde bölgeye ulaşacağı açıklandı.

Hastanenin istediği malzemeler ise plaster, serum hortumu, oksijen, kan nakil kabı, anestezi ilacı, amoksisilin, flagyl ve şeker hastaları için serumdan oluşuyor.

Fotoğraf: Rudaw Fotoğraf: Rudaw

İLK TEPKİ ABD'DEN

IŞİD'in düzenlediği saldırının ardından uluslararası alanda ilk tepki Amerika Birleşik Devletleri'nden geldi. ABD Devlet Başkanı Barack Obama'nın IŞİD'le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Twitter hesabından açıklama yaptı.

Saldırıyı kınayan McGurk, IŞİD'le savaşta Suriye Kürtlerine desteğin devan edeceğini söyledi.

mcgurk