Almanya'da mülteci merkezi yakınında patlama

Almanya'da bir mülteci merkezi yakınlarında patlama meydana geldi. Patlamanın yaşandığı yerde yanmakta olan bir bavul bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'nın Bavyera eyaletinde bir mülteci merkezinin yakınlarında patlama yaşandı.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre patlama, Nürnberg kentinin yakınlarında bulunan Zindorf'ta yaşandı. Patlamanın yaşandığı bahçeye giden görgü tanıkları, yanan bir bavulla karşılaştı. Patlamanın yaşandığı yerin yakınlarında Federal Göçmen ve Mülteci Dairesi'ne (BAMF) ait bir bina yer alıyor.

Bavyera Radyo ve Televizyon Kurumu'nun (BR), polis kaynaklarından aldığı bilgiye göre, bavulda çok sayıda sprey teneke kutu bulundu. Patlamada ölen ya da yaralanan olmadı.

Twitter'dan açıklama yapan Bavyera polisi ise olayın patlama olmadığı ve konuyla ilgili olarak araştırma başlatıldığı duyuruldu.

ALMANYA'DA SALDIRILAR

Würzburg'da 17 yaşındaki bir mülteci, 18 Temmuz günü elindeki balta ile bir tren istasyonuna saldırdı. 5 kişiyi yaralayan saldırgan kaçarken polis tarafından öldürüldü. Saldırı IŞİD tarafından üstlenildi.

22 Temmuz'da bu kez Münih şehrinde, 18 yaşındaki İran asıllı genç silahıyla 9 kişiyi öldürdükten sonra intihar etti.

Reutlingen'de, 21 yaşındaki bir Suriyeli, iş arkadaşını bıçaklayarak öldürdü. 24 Temmuz'da yaşanan olayın ardından kaçan Suriyeli, 5 kişiyi daha yaraladı.

24 Temmuz günü, Ansbach'ta bir müzik festivaline yapılan bombalı saldırı sonucunda 12 kişi yaralandı. 27 yaşındaki bir Suriyeli sırt çantasındaki bombayı patlattı. IŞİD saldırganın kendi militanı olduğunu açıkladı.