Rusya vize kısıtlamalarını kaldırabilir

Rusya ve Türkiye heyetleri arasında görüşme yapıldı. Görüşmede ülkeler arasındaki ilişkilerin düzeltilmesi yönünde karar alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç, Türkiye ile ilişkilerin düzeltilmesi için anlaşmaya varıldığını açıkladı. Vize kısıtlamalarının kaldırılması için ise iki ülke arasında görüşmeler yapılacak.

Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile görüştü. Görüşmenin ardından açıklama yapan Dvorkoviç, ikili ilişkilerin bütün yönleri ile konuşulduğunu söyledi. Dvorkoviç, ticari ilişkilerin yanı sıra Rus uçağının düşürülmesi ve Rusya'nın uyguladığı yaptırımların da görüşüldüğünü açıkladı.

İki ülke liderlerinin telefon görüşmesinin ardından, ilişkilerin düzeltilmesi talimatı verildiğini aktaran Dvorkoviç, "Bugünkü görüşmede bu adımlar konuşuldu. Bugün charter seferlerinin yenilenme konusunu görüştük. Türk yetkililere tavsiyeler gönderildi ve Türkiye bunları kabul etti" dedi.

Dvorkoviç, Rus uzmanların güvenlik önlemlerini görmek için Türkiye'ye davet edildiğini belirtti. "Hükümet, charter seferlerinin yenilenmesi için karar alabilir" diyen Dvorkoviç, Rusya vatandaşlarının tur satın alıp Türkiye'ye gidebileceğini söyledi.

Vize rejiminin değiştirilmesi için yetkililer ve özel servisler arasında görüşme yapılacağını aktaran Dvorkoviç, bu konuda anlaşma sağlanırsa vize kısıtlamalarının kaldırılacağını ifade etti.  (DHA)